La directora d'Artesania Catalunya visita els tallers d'alabastre de Sarral

20 de novembre de 2008

La Generalitat i l'Ajuntament van signar un conveni de col·laboració per dissenyar objectes d'alabastre, dins del programa Oficis Singulars.

La visita a Sarral comptarà amb la participació de dos artesans joiers de reconegut prestigi, Enric Majoral i Marc Monzó.

La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, acompanyada del director dels serveis Territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Àngel Xifré, visitarà demà divendres, dia 21 de novembre, els tallers artesans de l'alabastre de la població de Sarral. La visita comptarà amb la participació de dos artesans joiers de reconegut prestigi, Enric Majoral i Marc Monzó i de Tomàs Palos, professor de l'Escola d'Art de Tarragona.

La visita començarà a les 11 hores a l'Ajuntament de Sarral, on els rebrà l'alcalde de la població, Antoni Mateu. Seguidament, visitaran els tallers Alabastre Isidre Magre Devesa, Sarreal Art i Llum, Artesania Pedro Esteller, Alabastres Carricondo i el Museu de l'Alabastre.

La visite s'enmarca en el seguiment del projecte "Oficis Singulars" d'Artesania Catalunya, que té la voluntat de reactivar i modernitzar oficis ancestrals lligats a diferents puns del territori català i posar en relació dissenyadors i artesans per tal de potenciar la creacio de nous productes que aprofitin tècniques i materials propis de l'artesania local.

Dins d'aquest programa, es va signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Sarral mitjançant el qual els artesans de l'alabastre del municipi han treballat conjuntament amb el dissenyador industrial Gerard Moliné per elaborar una col·lecció innovadora i funcional de productes en alabastre. En aquest moment, els objestes dissenyats estan a la seu dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona.

Per les seves característiques, l'artesania en alabastre de Sarral ha estat identificada com a Ofici Singular de Catalunya. Situat al centre de la Conca de Barberà, Sarral és conegut gràcies a les seves pedreres d'alabastre. L'existència d'aquesta primera matèria a la zona ha fet que nombrosos artesans, escultors i artistes de la comarca hagin treballat l'alabastre al llarg dels segles.

Comentarios

Entradas populares de este blog

MUSEO DEL ALABASTRO