lunes, 20 de febrero de 2012

RECOMANEM FEBRER 2012Aquesta setmana et recomanem visitar....

MUSEU DE L'ALABASTRE DE SARRAL

Destaquem l’activitat artesana del treball de l’Alabastre a Sarral, Zona d’Interès Artesanal de Catalunya.
L’importancia de les pedreres d’Alabastre van fer d’aquest poble de la Conca, la principal ubicació de tallers artesans que duran dècades han treballat aquests “Cristall Natural”.
La pedra, la tècnica, les eines, els artesans i especialment les peses mes destacades, formen part de la tradició artística vinculada a la Vila.
Per disfrutar i conèixer el treball de l’Alabastre, que desde fa tans anys a esdevingut Ofici Singular, res millor que visitar el Museu de l’Alabastre.
En les seves instal·lacions descobrirem les grans possibilitats d’aquesta pedra translúcida, viatjarem en el temps al 1917 i veurem com es treballava l’Alabastre en el primer taller de l’època, els canvis de moda i estils de decoració també estan presents al Museu, des de les primeres peses fins a les actuals, un audiovisual mostra l’extracció de l’Alabastre a la pedrera i tots els processos de treball, el mes destacat son les possibilitats del material, que podrem veure en una de les sales i l’Alabastre en moviment.
El Museu també ofereix fer activitats de taller, lúdiques i formatives per a grups i escoles.
Una de les activitats mes interessant es “TOCA L’ALABASTRE”, adreçada especialment a les famílies i particulars, es por realitzar al taller del Museu tots els últims dissabtes de mes, en primer lloc visita al Museu i desprès es passa al taller per treballar la Pedra d’Alabastre, realitzar una peça que podran endur-se a casa, la Activitat comença a les 11 hores.

HORARI:

De dilluns a divendres de 10h. a 13h. i de 16h. a 19h.dissabtes mati de 10h. a 14h.dissabtes tarda i festius, visites concertades per grups.Grups, concertar dia i hora.

INFORMACIÓ:

MUSEU DE L’ALABASTREAv. de la Conca, 5143424 SARRAL (Conca de Barberà)tel. 977 89 01 58mailto:museualabastre.blogspot.com museualabastre.blogspot.com